Häst ger Hopp vill bidra till att människor, unga som gamla, hittar glädje, mening och hopp samt utvecklas till lyckliga och harmoniska individer. Vi är ett nystartat företag som arbetar med hästunderstödda insatser och erbjuder lärande i samspel med häst och natur.

Annika Gustafsson

Annika är legitimerad Mellanstadielärare och filosofie magister i Specialpedagogik. Hon har arbetat inom skolans värld sedan 1986 och har under åren varit verksam inom  skolans alla stadier och även på behandlingshem för ungdomar. Sedan 2014 arbetar Annika som specialpedagog på Klara Östra gymnasium i Stockholm. Hästintresset har funnits hos Annika sedan början av 2000-talet och 2007 köpte Annika sin häst Cudna. Annika brinner för barns och ungdomars välmående och har länge funderat på hur hon skulle kunna kombinera sitt hästintresse med sitt arbete som specialpedagog. Som ett led i detta har hon läst kurserna “Hästen som terapeutisk resurs” vid Ersta Sköndal Högskola och “Hästunderstött socialt arbete” vid Linnéuniversitetet. Våren 2018 avslutade hon kursen “Tilläggsutbildning  Hästunderstödda insatser med inriktning mot terapi och specialpedagogik” vid Ridskolan Strömsholm. Under våren 2020 studerar Annika ”Hästens beteendebiologi” vid SLU i Skara. Annika är sedan våren 2018 styrelsemedlem i OHI  “Organisationen för Hästunderstödda Insatser”.

Cudna

Cudna är ett polskt halvblod som är 17 år gammal. Hon är en lugn och trygg dam som tycker mycket om mat och promenader i skogen. Det bästa som finns är morötter och massor av gräs eller hö. Cudna gillar att bli borstad och ompysslad och vill gärna bli kliad under manen.

Nina

Nina är ett Gotlandsruss som är 15 år gammal. Hon är en pigg arbetsmyra som gärna drar en vagn eller gå en tur i skogen. Nina är snäll och lugn med alla. Hon tycker om att rulla sig ute och vill gärna bli borstad och ryktad efter det.